Pris och kvalité på smycken.

Vi på FyndaSmycken har handlat med smyckar i över 10 år. Vi har därför väldig bra kunskap inom kvalité från många olika leverantörer. Såklart köper vi alltid direkt från producent för att spara kostnad för mellanled. Du hittar kanske billigare smycken andra ställe på nätet. Det beror iså fall på att vi har vald inte att hitta den billigaste leverantör igenom 10 år, men den bästa kvalité för den bästa pris.


En ring med cubic zirconia, vad är en cubic zirconia?

Vad är cubic zirconia (CZ)?

Cubic zirconia (även känd som CZ) liknar en diamant med glans och kristallklarhet, men det är ett syntetiserat (konstgjord) kristallint material som är färglöst, hårt och felfritt. Det ser mycket ut som en diamant, det är ett prisvärt alternativ till diamanter. Den kan tillverkas i olika färger för att simulera olika diamanters färger.

Hur skapas cubic zirconia?

Cubic zirconia kristaller framställs genom att smälta pulverformig zirkonium och zirkoniumdioxid tillsammans och värma upp dem till 2750 grader. En cubic zirconia är en perfekt konstgjord felfri sten.


Guldpläterad örhänge, vad är guldplätering?

Det finns olika sätt att ge en metall ett guld yttra. Plätering är den tjockaste av sätten och håller därför längst. På mekanisk väg läggs guldet på en annan metall i vanligast fall silver, stål eller juvelerarmässing.


Vad är juvelerarmässing?

Juvelerarmässing är en blandning av koppar och zink i olika förhållande, men för smycken är det vanligast med 67% koppar och 33% zink. Detta gör mässingen mer stark och hållbar än endast koppar, vilket ger en perfekt botten för en plätering av en ädelmetall.


Vitguldpläterad armband, vad är vitguldplätering?

Vitguldplätering är en plätering med rhodium, som är ett sällsynt och dyrbart element som kan vara 10 till 25 gånger dyrare än guld. Rhodium är medlem i platinagruppen av metaller och är silverhudigt, mycket reflekterande och smälter inte eller korroderar. Det är hårdare än guld och är mycket hållbart.

Rhodium är dock en mycket skör metall och är inte lätt formad. Det kan därför inte tillverkas i smycken på egen hand. Men när det används för att plätera andra metaller, förbättrar rodium metallens hållbarhet och gör det extra vitt och blänkande.


Vad är 925 silver?

Orsaken till att det heter 925 är för att det finns 925 tusendelar eller 92,5% silver, som är blandat med andra metaller, vanligtvis koppar. Man måste blanda andra metaller i silvret om ska göra olika smycken design med, då ren silver är mycket mjukt och formbart.


Ett halsband med rhinesten, vad är rhinesten?

Rhinesten, rhinestone eller strass är konstgjorde diamanter. De är tillverkade av bergkristall, blyglas eller akryl. En känd variant kristallglas är Swarovski.
Dessa falska stenar blev otroligt populära, bland annat i det franska hovet under Ludvig XV.
Georges Frédéric Strass uppfann I 1730 strass stenen, blev en rik man och fick utmärkelsen kungens juvelerare.


Roséguldpläterad ring, vad är roséguldplätering?

Roséguldplätering är en plätering med vanligtvis 75 % guld, 8-9 % silver och 16-17 % koppar.


Vad är 316L stål

316L stål, eller kirurgiskt stål som det också kallas, är ett rostfritt stål som är en järnlegering, med minst 10,5 % krom och med låg kolhalt. När kromhalten överstiger cirka 11 % bildas en tunn, passiv hinna som skyddar det underliggande stålet mot vidare oxidation. Om stålets yta skadas, återbildas hinnan mycket snabbt.